Apavital
A A A | autentificare | hartă site
COMUNITATE
Login
Înregistrare
Recuperare parolă
Harta Site-ului
Calendar
Responsabilitate Socială
    Ziua Mondială a Zonelor Umede 2011
    Ziua Mondială a Apei 2011
    Ai grijă de viaţă, ai grijă de apă
    Ziua femeii 2011
    Evită risipa apei
    Luna pădurii 2011
    Apa dă viaţă Iaşului! 2011
    Apa dă viaţă Iaşului! 2012
    Apa dă viaţă Iaşului! 2013
    Acţiuni de relaţii publice şi responsabilitate socială organizate în 2012
    Acţiuni de relaţii publice şi responsabilitate socială organizate în 2013
    Actiuni responsabilitate sociala in 2014
    Activitati de responsabilitate sociala in 2015
    Si eu beau apă de la robinet
    Activitati de responsabilitate sociala in 2016
Educatie - Zona media
    Circuitul apei (schema cinetică)
    Glosar
    Urări
    Statia de epurare
    Statia de tratare
    Operatorul APAVITAL S.A.
    EXPO APA 2013
    Retrospectiva 2016
    Activitati 2017
Legături utile
Zona Pascani
Presa
Prima pagină > COMUNITATE> Presa> Noutăţi > Noutate

Noutate

Nou apel la reducerea consumurilor de apă pentru utilizatorii alimentați din sursa Pârcovaci

Update 2 (10 noiembrie 2017): Administrația Bazinală de Apă Prut – Bârlad a transmis o nouă notificare către ApaVital, prin care solicită aplicarea prevederilor Programului de restricții în alimentarea cu apă din sursa Pârcovaci corespunzător treptei a III-a, respectiv reducerea cu 25% a volumului mediu zilnic de apă brută prelevată din această acumulare. În aceste condiții, volumul mediu zilnic care poate fi prelevat din sursa Pârcovaci este în momentul de față de 3.236,15 mc/zi. ApaVital face din nou un apel către utilizatorii alimentați din sursa Pârcovaci (orașul Hârlău, satul Pârcovaci, comunele Ceplenița, Cotnari și Scobinți, cu satele aferente), de a reduce consumurile de apă, utilizând doar strictul necesar, eliminând risipa, pentru a nu ajunge în neplăcuta situație de a aplica un program de furnizare a apei potabile către zona alimentată din această sursă de apă.

Update 1 (19 octombrie 2017): Deoarece situația hidrometeorologică a rămas neschimbată de la data comunicatului inițial - 11.10.2017, Administrația Bazinală de Apă Prut – Bârlad, din cadrul Administrației Naționale Apele Române, a notificat ApaVital pentru aplicarea prevederilor Programului de restricții în alimentarea cu apă – treapta a II-a, volumul mediu zilnic prelevat din acumularea Pârcovaci corespunzător treptei a II-a de aplicare a restricțiilor, fiind de 3.451,89 mc/zi.

Pentru a nu se ajunge la situația neplăcută a aplicării unui program de furnizare a apei potabile, ApaVital reiterează apelul către utilizatorii alimentați din sursa Pârcovaci, de a reduce consumurile de apă, utilizând doar strictul necesar, eliminând risipa.

Comunicat inițial (11 octombrie 2017)

Având în vedere situația hidrometeorologică existentă, nivelul scăzut de apă înregistrat în acumularea Pârcovaci și prognoza meteorologică pentru următoarea perioadă, Administrația Bazinală de Apă Prut – Bârlad, din cadrul Administrației Naționale Apele Române, a notificat ApaVital pentru aplicarea prevederilor Programului de restricții în alimentarea cu apă – treapta I, respectiv reducerea cu 10% a volumului mediu zilnic de apă brută prelevată din această acumulare.

Menționăm faptul că programul de restricții în alimentarea cu apă se realizează în trei trepte, prima dintre acestea determinând diminuarea sau sistarea activităților auxiliare sau de producție mai puțin importante, pe perioade scurte de timp. În treapta a II-a de restricții (reducerea cu 20% a volumului de apă ce poate fi prelevat) se opresc instalațiile tehnologice care nu realizează randament maxim, iar în treapta a III-a de restricție (reducere de 25% a volumului de apă ce poate fi prelevat) se opresc secții sau linii tehnologice, la latitudinea beneficiarului, în funcţie de structura sistemului de alimentare cu apă şi a procesului de producţie al utilizatorului.

În luna septembrie, ApaVital a utilizat din acumularea Pârcovaci un volum de cca. 64.000 mc de apă brută. Prin aplicarea programului de restricții în caz de secetă treapta I, ApaVital poate preleva un volum maxim de 3.887,37 mc/zi, ceea ce înseamnă că, în mod normal, se va încadra în această restricție, fără a trece la măsuri care să afecteze utilizatorii. Totodată, ApaVital va lua măsuri pentru minimizarea pierderilor de apă din sistemele de alimentare pe care le administrează, până la eliminarea totală a acestora.

Având în vedere solicitarea venită din partea Administrației Bazinale de Apă Prut – Bârlad și situația hidrometeorologică există, ApaVital face un apel către utilizatorii din zona Hârlău, alimentați din sursa Pârcovaci, să consume rațional apa, utilizând doar strictul necesar  eliminând risipa, pentru a nu se ajunge la situația neplăcută a aplicării unui program de furnizare a apei potabile.

Precizăm faptul că, în perspectivă, pentru a compensa deficiențele sursei de apă brută din lacul Pârcovaci, ApaVital are în vedere realizarea unei interconexiuni a sistemului de distribuție a apei din orașul Hârlău cu sursa de apă Timișești, eliminând astfel acest gen de probleme.

Biroul de Presă ApaVital Inapoi la index
Apavital Iasi © 2009 Condiţii legale