Apavital
A A A | autentificare | hartă site
COMUNITATE
Login
Înregistrare
Recuperare parolă
Harta Site-ului
Calendar
Responsabilitate Socială
    Ziua Mondială a Zonelor Umede 2011
    Ziua Mondială a Apei 2011
    Ai grijă de viaţă, ai grijă de apă
    Ziua femeii 2011
    Evită risipa apei
    Luna pădurii 2011
    Apa dă viaţă Iaşului! 2011
    Apa dă viaţă Iaşului! 2012
    Apa dă viaţă Iaşului! 2013
    Acţiuni de relaţii publice şi responsabilitate socială organizate în 2012
    Acţiuni de relaţii publice şi responsabilitate socială organizate în 2013
    Actiuni responsabilitate sociala in 2014
    Activitati de responsabilitate sociala in 2015
    Si eu beau apă de la robinet
    Activitati de responsabilitate sociala in 2016
Educatie - Zona media
    Circuitul apei (schema cinetică)
    Glosar
    Urări
    Statia de epurare
    Statia de tratare
    Operatorul APAVITAL S.A.
    EXPO APA 2013
    Retrospectiva 2016
    Activitati 2017
Legături utile
Zona Pascani
Presa
Prima pagină > COMUNITATE> Responsabilitate Socială > Activitati de responsabilitate sociala in 2016

Activitati de responsabilitate sociala in 2016

Ziua Zonelor Umede
 
Cu ocazia Zilei Mondiale a Zonelor Umede (2 februarie 2016), Agenţia pentru Protecţia Mediului Iaşi a organizat concursul de machete şcolare “Zone Umede pentru viitorul nostru!” adresat elevilor din clasele V-VIII din judeţul Iaşi. ApaVital a primit invitația de a participa la jurizarea concursului, alături de Inspectoratul Școlar Județean, Societatea Ornitologică Română – filiala Iași, Muzeul de Istorie Naturală Iași și Administrația Bazinală de Apă Prut – Bârlad.  ApaVital a fost principalul “sponsor” al acestei activități, acordând premii în obiecte promoționale atât pentru câștigători cât și pentru  toți ceilalți participanți la acțiune.
 
 
 
„Biblioteca arborilor” și Povestea apei îmbuteliate, prezentate la Liceul „Petru Poni”
 
Vineri, 19 februarie 2016, Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași, în parteneriat cu Facultatea de Horticultură a Universității de Științe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” și SC ApaVital SA au prezentat elevilor Liceului Tehnologic „Petru Poni” din Iași (profil „Resurse naturale și protecția mediului”) stadiul activității de proiectare peisagistică din cadrul proiectului „Biblioteca arborilor”. Partea a doua a întâlnirii a fost rezervată unei discuții privind protecția mediului, ocazie cu care a fost proiectat filmul educativ The Story of Bottled Water/ Povestea apei îmbuteliate, un documentar care atrage atenția asupra efectelor dăunătoare pentru mediu, și implicit pentru sănătatea populației, a ambalajelor de tip PET. La acțiune au participat 85 de elevi.
 
 
 
Mărțișoare de la ApaVital
 
Pe 1 martie, ApaVital a păstrat tradiția începută în urmă cu câțiva ani și a împărțit mărțișoare către clienții și angajați. Cei ce au vizitat una din casieriile ApaVital din Iași, Pașcani, Tg. Frumos, Podu Iloaiei sau Hârlău au avut plăcuta surpriză de a primi un mic simbol al primăverii. Biroul Relații Publice a împărțit mărțișoare atât în zona de primire a clienților cât și în fața sediului societății, aducând zâmbetul pe buzele ieșenilor încă din prima zi a primăverii. De asemenea, au fost dăruite mărțișoare și salariaților societății.  
 
  
 
ApaVital a sărbătorit Ziua Mondială a Apei

ApaVital a sărbătorit și în acest an Ziua Mondială a Apei alături de ieșeni, printr-o serie de activități de responsabilitate socială derulate pe parcursul mai multor zile, cuprinzând atât acțiuni de tipul „ziua porților deschise”, pentru vizite la obiective ApaVital, cât și o serie de concursuri/campanii de informare organizate în parteneriat cu instituții de învățământ din județul Iași.

Sâmbătă 19 martie 2016, Palatul Copiilor din Iași a organizat, în parteneriat cu ApaVital, etapa finală a celei de-a IV-a ediții a Proiectului Național “Apa – izvorul viețíi”, care a cuprins un concurs pe secţiuni (desene, postere, afișe, colaje, fotografii, referate științifice și proiecte), pe mai multe categorii de vârstă (preșcolari, elevi din învățământul primar, gimnazial și liceal), dar și o vizită la Stația de tratare a apei Chirița. De asemenea, câteva grupe de elevi și preșcolari din Iași au susținut programe artistice și scenete pe tema apei. Misiunea juriului, din care au făcut parte și reprezentanți ai ApaVital, nu a fost deloc ușoară în contextul în care la concurs au participat 980 de elevi din 29 de județe ale țării (Argeș, Arad, Bacău, Bistrița Năsăud, Bihor, Botoșani, Brașov, Buzău, Caraș Severin, Cluj, Dâmbovița, Dolj, Galați, Harghita, Ialomița, Iași, Ilfov, Maramureș, Mureș, Neamț, Olt,  Prahova, Suceava, Sălaj, Timiș, Tulcea, Teleorman, Vâlcea). După încheierea concursului, copii au făcut o vizită la Staţia de tratare a apei Chiriţa, unde au fost aşteptaţi cu drag şi au primit explicaţii privind modul în care apa brută devine potabilă în drumul ei către robinetele ieşenilor.

Marți 22 martie, de Ziua Mondială a Apei, o echipă de copii de la Palatul Copiilor a realizat o campanie de informare stradală, pe traseul Palatul Copiilor – Piața Unirii – Copou, fiind distribuite trecătorilor baloane și flyere pe tema apei. 

Duminică 20 martie 2016, în sala de lectură a Bibliotecii Județene “Gheorghe Asachi” din Iași s-a desfășurat etapa finală a concursului “Apa în literatură”, competiție destinată elevilor de liceu din județul Iași.
 
                  
 

 
 
600 de elevi au vizitat obiective ApaVital din județ în cadrul programului “Școala Altfel”
 
Peste 600 de elevi au vizitat în săptămâna 18-22 aprilie diverse obiective ApaVital din județ, în cadrul programului “Școala Altfel”. Rând pe rând, elevi de la Școala B.P. Hașdeu, Colegiul Mihai Eminescu, Liceul Vasile Alecsandri, Liceul Nicolae Iorga Pașcani, Colegiul Național Mihail Sadoveanu Pașcani, Colegiul Național Costache Negruzzi, Școala Otilia Cazimir, Școala D. Pătrășcanu Tomești, Școala Nicolae Iorga Buhalnița și Colegiul Tehnic Ion Creangă din Târgu Neamț au vizitat obiective ApaVital cum ar fi Stația de tratare a apei Chirița, laboratorul stației de tratare a apei Chirița, Stația de epurare a municipiului Iași, Stația de epurare a municipiului Pașcani, Stația de epurare a orașului Hârlău și Stația de tratare a apei de la Timișești.

De asemenea, reprezentanții ApaVital au participat la alte două acțiuni organizate în instituțiile de învățământ, la Școala Gimnazială Alexandru cel Bun din Iași și la Școala Alexandru Ioan Cuza din orașul Podu Iloaiei, unde s-au derulat o serie de activități școlare pe tema apei 

Prin participarea la aceste acțiuni, ApaVital și-a propus să contribuie la conștientizarea tinerei generații în ceea ce privește rolul și importanța apei, protejarea mediului înconjurător și a respectului pentru natură, în concordanță cu deviza sub care se desfășoară “Școala Altfel”: Să știi mai multe, să fii mai bun! 
 
 
 
 

 

 

 
 


 
Apavital Iasi © 2009 Condiţii legale